Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ο δρόμος για την πρόκριση στη 12άδα του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται βατός τόσο για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό όσο και τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό, ύστερα από την κλήρωση των ομίλων που έλαβε χώρα την Παρασκευή στη Βιέννη.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός τέθηκε επικεφαλής του Γ’ ομίλου και θα αντιμετωπίσει την πολωνική Γιαστρζέμπσκι, την σλοβενική Μπλεντ και την Μπούντβα από το Μαυροβούνιο. Ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον ΣΤ’ όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και θα έχει αντιπάλους του τη βέλγικη Κνακ Ροζελάρε, την αυστριακή Χίπο Τιρόλ Ινσμπρουκ και τη ρωσική Ντιναμό Μόσχας.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού δεν υπάρχει κάποια ομάδα φόβητρο, αλλά λίγο πολύ είναι όλες ισάξιες και πολύ πιθανόν να γίνουν σκληρές μάχες για μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις. Η Μπλεντ πέρσι έφτασε μέχρι το φάιναλ φορ ενώ στην Μπούντβα θα παίξει ο Γιορντάνοφ, ένας παίκτης που ήθελε στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός. Στον όμιλο των "πρασίνων" υπάρχει η Ντινάμο Μόσχας που όμως δεν έχει πια τόσο δυνατό ρόστερ αφού έχει χάσει αρκετούς καλούς παίκτες.

Όμιλοι φωτιά θεωρούνται ο τέταρτος και ο πέμπτος αφού περιλαμβάνουν ομάδες που έχουν κατακτήσει το θεσμό, οπότε από αυτή την άποψη η κλήρωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "στα μέτρα" των ομάδων μας.
Ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με πρόστιμο αφού δεν είχε εκπρόσωπο στο γκαλά που έγινε στο Δημαρχείο της Βιέννης, αντίθετα ο Παναθηναϊκός έδωσε κανονικά το «Παρών».

Τα συνολικά αποτελέσματα της κλήρωσεις είναι τα εξής:


Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ζενίτ Καζάν (Ρωσία)

Κάννες (Γαλλία)

Ουντερχάχινγκ (Γερμανία)

ΤΣΣΚΑ Σοφία (Βουλγαρία)


Β' ΟΜΙΛΟΣ

Κούνεο (Ιταλία)

Νόλικο Μαασέικ (Βέλγιο)

Κάι Τερουέλ (Ισπανία)

Ραντνίτσκι (Σερβία)


Γ' ΟΜΙΛΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελλάδα)

Γιαστρζέμπσκι (Πολωνία)

Μπλεντ (Σλοβενία)

Μπούντβα (Μαυροβούνιο)

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
Σκρα Μπελσάτοφ (Πολωνία)

Τρεντίνο (Ιταλία)

Φρίντριχσχάφεν (Γερμανία)

Ρεμάτ Ζαλάου (Ρουμανία)


Ε' ΟΜΙΛΟΣ

Τουρ (Γαλλία)

Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ (Ρωσία)

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία)

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Κνακ Ροζελάρε (Βέλγιο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ελλάδα)

Χίπο Τιρόλ Ινσμπρουκ (Αυστρία)

Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)